Saturday, September 24, 2016

Mukhriz: Nak Satukan UMNO Kedah Pun Kau Gagal, Nak Satukan Pembangkang Pulak Lagi?


Mukhriz ini ada satu perkara pasal dia yang cukup penulis ingat - cakapnya tak boleh pakai, nak-nak yang berkaitan dengan bapaknya sendiri. Cakap pasal bapak sendiri pun tak boleh pakai, sikit mau ingatlah kalau dia cakap pasal benda lain.

Ia adalah Mukhriz yang kata bapaknya tidak akan sokong pembangkang, kemudian Mahathir cari pembangkang.  Mukhriz juga pernah cakap Mahathir tidak akan tubuh parti baru lawan UMNO, kemudian Mahathir tubuh PPBM Pribumi.

Sekarang Mukhriz cakap, dia dan parti barunya, Pribumi Mahathir, akan gabung semua parti pembangkang dalam Malaysia ini di atas nama dan jenama Barisan Rakyat untuk pastikan pertandingan satu lawan satu dengan BN.

Kelakar.

Jadi kelakar sebab ia keluar dari mulut orang yang terpaksa melepas jawatan sebagai Menteri Besar Kedah kerana kegagalan menyatupadukan UMNO Kedah dengan hanya 15 bahagian.  

Ada berapa parti pembangkang dalam negara ini yang Mukhriz nak satukan berbanding 15 bahagian UMNO Kedah yang sebulat suara mahu dia meletak jawatan Januari dulu.

Itupun (satukan 15 bahagian UMNO Kedah) tak boleh nak buat, nak gabungkan semua parti pembangkang bawah satu nama pulak lagi.

Poodah.

No comments:

Post a Comment