Monday, September 12, 2016

Muhyiddin YangTerpisah Dari Rakyat


Muhyiddin kalau tidak dipecat UMNO, jangan harap duduk bawah khemah murah dan berkerusi plastik berceramah depan rakyat.

Dia lebih selesa dengan hamparan karpet merah, podium yang indah gemilang, lampu berkilau kilauan, barulah boleh bercakap depan rakyat - terima kasih kepada UMNO yang menjadi asbab untuk Muhyiddin merasa semua tu.

Begitupun keadaan itu turut menjadikan Muhyiddin lama terpisah dari rakyat yang marhaen-marhaen ini sehingga banyak benda berkaitan mereka yang dia tertinggal.


Terbaru, Muhyiddin dakwa kerajaan kini sudah tidak mempunyai wang dengan pesakit di hospital perlu membeli ubat di farmasi, kerajaan dah tidak ada duit untuk memberi perkhidmatan ubat murah kepada rakyat kata dia.


Siapa bodoh percaya ini sebab setiap hari berjuta rakyat mendapatkan perkhidmatan hampir percuma di klinik dan hospital kerajaan.  Sebab itu penulis rasa, kementerian kesihatan tidak mahu membuang masa menjawab tuduhan Muhyiddin ini kerana seperti dikatakan tadi, berjuta rakyat tahu.

Pesakit kencing manis dan darah tinggi, warga emas, semua ini mendapatkan perkhidmatan percuma di klinik/hospitak kerajaan.  Adakah mereka ini membeli di farmasi dengan doktor kerajaan hanya mengeluarkan perskripsi seperti mana kata Muhyiddin?

Sudah tentu tidak, jadi apa sebenarnya yang Muhyiddin merepek ni?

Cukuplah tu.  Sah Muhyiddin ni penipu, banyak benda dia tipu.  Skandal dengan bini orang taknak pulak mengaku, saman pun tak.

No comments:

Post a Comment