Tuesday, September 29, 2015

Agenda, Konspirasi Untuk Menjatuhkan Kerajaan Melayu Islam


Saya mahu memberikan tumpuan kepada gerakan gerakan agenda tersirat yang terancang untuk menjatuhkan Perdana Menteri  Dato Seri Najib Razak yang dilakukan  dengan penuh terperinci dari pelbagai sudut.


Apa yang amat jelas melalui  demonstrasi yang telah dilancarkan oleh pembangkang sejak  1998 lagi semunya menjurus kepada untuk menjatuhkan kerajaan. Jika dahulu  pembangkang telah diketuai oleh Anwar Ibrahim.

Namun setelah Anwar  bertapa dalam penjara, DAP  telah mengambil alih demontrasi dengan lebih rasis lagi . Banyak diantara orang Melayu masih lagi terperangkap dengan dakyah yang dilemparkan oleh DAP kepada kerajaan.

Matlamat  demontrasi yang dilakukan semuanya  bertopengkan kononnya membersihkan sistem pilihan raya, kebebasan sistem kehakiman, penggunaan dakwat kekal dan pelbagai alasan bodoh lain.

Tetapi apa yang benar ialah demontrasi yang dilakukan adalah untuk menumbangkan kerajaan yang ditunjangi oleh UMNO atau dalam erti kata lain  kerajaan yang dipimpin oleh orang Melayu. Bertopengkan agenda yang tersurat tersebut telah menghalalkan perbuatan yang tersirat iaitu menumbangkan kerajaan.

Tekanan demi tekanan diberikan terhadap kepimpinan negara iaitu Dato seri Najib dengan hebatnya, bermula dengan  Sarawak Report, The Edge, Malaysiakini, The Malaysian Insider semuanya menggunakan isu fitnah yang dibuat oleh Tony Phua dan Rafizi sebagai modal.

Bukan itu sahaja,  setelah  beberapa media digital  dalam negara tidak lut untuk memberikan impak kepada Dato seri Najid, kini mereka telah bersekongkol mengajak  kuasa asing  masuk kekancah politik negara.

CNN, Wall Street Journal telah digunakan melalui proksi yang terlatih oleh US di Malaysia untuk meranapkan negara ini melalui serangan media. Masihkah kita ingat lagi bagaimana fitnah yang dilakukan keatas Iraq oleh CNN dan Wall Street Journal mengenai kewujudan WMD.

Tetapi sehingga tumbangnya  kerajaan Saddam Hussien dan hancurnya Iraq namun WMD masih lagi tidak dijumpai sehingga sekarang. Tetapi yang pasti CNN dan WSJ telah berjaya memperngaruhi rakyat Iraq  menumbangkan negara mereka dan mempercayai fitnah yang disebarkan oleh CNN dan WSJ.

Begitu lah yang sedang berlaku di Malaysia sekarang, Khairuddin bersama Martias Chang dengan sehebatnya telah menjemput tangan tangan ghaib dari barat untuk bersama sama menumbangkan kerajaan yang sedia ada.

Alasan yang amat kukuh sebagaimana berlaku di Iraq dimana ada diantara rakyatnya menjemput  campurtangan asing menumbangkan kerajaan pimpinan Saddam. Tidak banyak perbezaannya yang dilakukan oleh pembangkang  di Malaysia sekarang.

Bukan itu sahaja proksi Israel dan US kini iaitu Singapura juga telah mula  menyiarkan  dokumentari yang bersifat fitnah terhapa kepimpinan  negara ini. stesen Singapura, Channel NewsAsia (CNA) menerusi program Insight  juga telah mengambil bahagian memutar belitkan cerita berkaitan Himpunan  Bersatu  yang telah dibuat baru baru ini.

Masihkah kita tidak dapat melihat agenda si Dajjal untuk meruntuhkan kerajaan Melayu Islam yang terakhir di Asia Tenggara ini? Apakah Melayu Islam dalam negara ini hanya melihat politik semata mata tanpa melihat agenda yang tersembunyi?

Bermula dengan Bersih 01, 02, 03, 04 yang telah dlancarkan semuanya gagal untuk menjatuhkan Dato Seri Najid dengan demontrasi jalanan. Tetapi orang melayu jangan alpa , ini adalah kerana jalan jalan terakhirnya ialah campurtangan asing yang tidak boleh dihalang jika ianya terdapat sokongan dari sebilangan dari rakyat Malaysia.

Seperti media asing lain yang tidak pernah berhenti memburukkan Malaysia, CNA telah mengeluarkan semula cerita basi yang sudah dijawab berkali-kali oleh kita.

Bermula dengan saman Anina yang tidak pernah dilantik oleh UMNO untuk mewakilinya, isu siasatan FBI berdasarkan dokumen palsu yang digunakan oleh WSJ, isu USD 700 juta dalam akaun Najib yang SPRM sendiri sudah sahkan bukan dari 1MDB dan pelbagai fitnah lain yang terbukti telah gagal menjatuhkan Najib.

Fitnah ini akan berterusan sehingga pada satu tahap mereka akan mendesak menggunakan  ketetapan PBB  melalui proksi US sebagaimana yang dilakukan terhadap negara negara telok yang telah hancur atas nama demokrasi.

Demokrasi yang menghancurkan ini lah yang dilaungkan oleh pembangkang dan  ianya juga demokrasi yang menetapkan kepimpinan boneka yang mana akan memberikan kuasa memilih oleh US untuk meletakkan troop ketenteraan mereka  sebagaimana yang diidamkan selama ini.

Bukan itu sahaja melalui proksi ini juga mereka akan terus  dapat menguasai Sabah yang mana didalam  dasarnya Laut sulu tertanama mutiara hitam yang menyamai  pengeluaran negara Kuwait.

Bukan sekadar desakan  yang dilakukan oleh Anwar proksi US untuk membawa Sabah keluar dari Malaysia dan juga apa yang berlaku di Lahat Datu.

Masih ingat penghujung tahun lepas kapal perang canggih berteknologi tinggi Amerika USS John C. Stennis ada berlabuh di Sabah?Rasanya kedatangan kapal itu ke Sabah sebenarnya bukan sekadar ‘lawatan biasa’.

Amerika telah menggunakan kesempatan lawatan itu untuk mengintip rahsia sulit pertahanan Sabah dan mengatur strategi untuk ‘covert operation’ Lahad Datu ketika itu.  Dengan menghulurkan bantuan dalam apa jua bentuk kepada kumpulan ini, maka dapatlah Amerika mencapai matlamat mereka.

Sebahagian besar proksi dan juga pembangkang  memang pandai berurusan dengan Amerika.Walaupun secara logiknya, soal memisahkan Sabah dari Malaysia adalah sesuatu yang boleh dikatakan sebagai ‘mission impossible’, tetapi menawarkan Sabah sebagai pengkalan tentera kepada Amerika bagi mengantikan pengkalan Clark di Cebu Filipina adalah sesuatu tidak mustahil untuk terjadi.

Konspirasi dalam menjatuhkan kerajaan mElayu Islam dan juga kerajaan yang dipimpin oleh orang Islam telah  banyak berlaku. Apakah semua ini tidak dapat membuka mata bahawa apa yang sebenarnya berlaku sekarang adalah  didalangi oleh barat.

Sanggup atau tidak kita berhadapan dengan apa yang telah berlaku di negara Telok masakini. Kedailan demokrasi yang dilaungkan hanya lah  sisa sisa kedamaian yang dikecapi sebelum ini  dan selebihnya adalah kemusnahan.

Tersiratnya BERSIH 4 telah menyatukan semula orang Melayu dan melenyapkan harapan kolusi DAP untuk memerintah negara ini dengan menggunakan fitnah dan juga menggunakan agenda asing serta memusnahkan harapan Tun Mahathir untuk menjatuhkan Perdana Menteri yang enggan mengikut telunjuknya.

Apa lagi yang Mahathir mahu?  Tidak cukupkah kekayaan yang telah dipunggah selama 22 tahun memerintah?  Apa guna jika Najib dapat dijatuhkan tapi proksi kamu mewarisi kerajaan yang terlalu lemah akibat serangan-serangan dari kamu yang bertalu-talu ini.

Masih belum terlambat untuk memperbetulkan kesilapan.  Gunakanlah pengalaman memerintah selama 22 tahun itu untuk bantu mengukuhkan negara, bukan untuk menghancurkannya.

No comments:

Post a Comment