Monday, September 21, 2015

Mahathir Panik, Bila Anjing Belaan Ditangkap PolisMantan Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad dikatakan sedang berada dalam keadaan panik apabila anjing belaannya ditangkap polis dalam serbuan yang diadakan baru-baru ini.


Malah menurut sumber, Dr Mahathir paling bimbang sekiranya langkah keras yang dijalankan oleh kerajaan akan turut menyebabkan anjing-anjing belaaanya yang lain turut menerima nasib yang serupa.

Ia kerana penangkapan Datuk Seri Khairuddin Abu Hassan bakal menyebabkan gerakan Dr Mahathir untuk mengulingkan Perdana Menteri menjadi terencat.

Umum mengetahui Khairuddin adalah antara pengerak utama kerja-kerja jahatnya.

Mahathir sedar, sebagai negarawan beliau tidak boleh terlalu menonjol dalam gerakan jahat ini, ia bagi mengelakkan masyarakat sedar akan niat sebenarnya sekaligus kembali menyokong Najib.

Atas sebab itu, sejurus selepas Khairuddin ditangkap, Mahathir mengambil pendekatan 'diam buat seketika'.

Paling menarik apabila anjing belaan Dr Mahathir yang lain seperti Datuk Malik Mydin turut berada dalam keadaan panik dan ketakutan.

Ini kerana mereka sedar ketegasan kerajaan ini bakal menyebabkan mereka turut menerima nasib yang sama seperti Khairuddin.

No comments:

Post a Comment