Monday, September 21, 2015

Kemaruk Mahathir Nak Najib Ditangkap Pulak Dah!!


Mahathir, selain kegilaan menjadi pelakon dan penyanyi di hujung-hujung usia ni, ada juga kemaruk nak melihat Datuk Seri Najib Tun Razak ditangkap. Tak boleh dalam negara, di luar negara, Itu yang dihantar orang-oramg suruhannya membuat laporan terhadap 1MDB dan Najib di mana juga syarikat itu beroperasi.

Patutnya umur-umur macam ini semakin dekat dengan Tuhan, beramal ibadat dan sebagainya,  ini jadi pelakon dan penyanyi,  lepas tu berniat buruk nak lihat Najib ditangkap pulak. Apa punya manusia macam ini?

Dia tidak berselindung langsung tentang ini (nak lihat Najib ditangkap) malah dengan tidak malu mengumumkan kepada dunia. Hanya Tuhan sahaja yang tahu apa masalah dengan Mahathir sekarang sampaikan begitu buruk sekali niat dalam hatinya tu.

Walhal tidak ada satu petunjuk pun yang mengatakan 1MDB ini ada melakukan sebarang kesalahan dan dengan itu,  apa cara Najib boleh dikaitkan dan nak ditangkap? Perkara seumpama ini sudah tentu logiknya tak ada tapi kita tidaklah bercakap tentang orang yang normal pemikirannya.

Dari berharap jahat macam itu - mahu lihat Najib masuk penjara,  adalah lebih baik Mahathir bimbangkan tentang dirinya dulu. Perlu diingatkan ketika dia memecat Anwar dahulu macam-macam benda buruk orang doakan kepadanya. 

Ada beberapa dari doa itu kita semua lihat sudah mula menjadi kenyataan antaranya dipanjangkan umur untuk melihat keburukan yang dibawanya sendiri, itu sudah berlaku.

Satu doa yang penulis ingat mahu lihat Mahathir dan Hasmah - dalam ke nyanyuk kan mereka berdua saling suap menyuap tahi ke dalam mulut masing-masing. Harapnya doa ini tidak dikabulkan Tuhan, kalau tidak amatlah buruk akibatnya walaupun untuk orang seperti Mahathir.

Penulis yang benci kan nya begitu sekalipun tidak sanggup melihat doa itu jadi kenyataan,.

Ironinya, pada satu ketika, rakyat nak lihat Mahathir ni yang kena tangkap atas pelbagai benda buruk yang dia buat, sekarang, dia nak Najib pulak yang kena, apa salah Najib, bukan pernah 'bunuh' orang macam dia pun (Memali).

No comments:

Post a Comment