Saturday, September 5, 2015

Mukhriz Perlu Mudahkan Kerja Najib Dengan Berhenti


Tindakan bapanya menyatakan sokongan kepada Bersih untuk meneruskan demonstrasi jalanan bagi mendesak perletakkan jawatan Datuk Seri Najib Tun Razak, tidak memberikan banyak ruang dan peluang kepada Mukhriz untuk kekal jawatan Menteri Besar.

Sekalipun Bersih tidak ada impak, sama seperti demo reformasi zaman Anwar yang bertujuan menurunkan bapanya dulu, tindakan itu masih dilihat satu pengkhianatan bukan saja kepada bangsa Melayu tapi juga kepada diri Mahathir sendiri sebagai orang yang tidak percaya demo jalanan untuk menumbangkan kerajaan.

Masalah Mukhriz bukan satu itu saja, dia juga ada masalah dengan isterinya yang tidak kelihatan dalam mana-mana majlis rasmi melibatkan Sultanah Kedah - yang sepatutnya menjadi antara tugas isteri Menteri Besar. 


Selain kedudukan Mukhriz itu sendiri yang tidak disokong oleh majoriti ketua bahagian UMNO di Kedah.

Jadi pendek kata, banyak masalah dan semua ini menuntut perletakkan jawatan Mukhriz sebagai Menteri Besar. Lagipun sepanjang memerintah negeri itu, tidak banyak yang dilakukan Mukhriz untuk membangunkan negeri tersebut, melainkan menaik gaji sendiri sebanyak berpuluh peratus.

Untuk memudahkan tugas Najib, Mukhriz perlu meletakkan jawatan, dah dia sendiri pun tidak ada masalah kalau jawatan hilang, dah diwar-warkan awal-awal lagi.  Duit bapanya berkoyan koyan, 7 keturunan pun makan tak habis.

1 comment:

 1. AKU SETUJU sama sekali SMDTG!

  Semalam, dlm. blog si DALANG DUA MUKA ni sendiri pula, dok terus disyaki nak GERTAK YAB PM/UMNO kita yg. KUASA dia tak boleh di''SENTUH' - kerana kononnya diPUJA oleh golongan BELIA (aku syak belia PKRHOMO/DAPBANGKAI kot - MENJENGKELkan PENIPUAN tak habis-habis ni)!

  Baru kita sedaq PERANCANGAN amat LICIK keturunan PENGKHIANAT tu disyaki nak MENGUASAI UMNO dan K'jaan melalui Kedah! Mcm. Kedah tu keturunan depa punya! Bukan main lagi di majlis dia baru-baru ini, dia dikelilingi si BETINA-BETINA-omputih-KEPARAT berkostum termasuk dgn. pakaian-ala-puak SYAITAN, serta TAUKEH-TAUKEH PENJILAT dia!

  Lihat PERMAINAN amat KEJI dan LICIK yg. tak habis-habis oleh si puak DALANG-DUA-MUKA amat MERBAHAYA ni serta penyokong PENDENDAM depa - di http://wargamarhaen.blogspot.com/2015/08/dana-asing-rm26-b-sebabkan-rakyat.html , Dana Asing RM2.6 b sebabkan rakyat pandang serong UMNO- Mukhriz, 20 Ogos 2015; dan di - http://www.bnbbc.my/mukhriz-cadang-pemilihan-umno-tahun-depan/ , Mukhriz cadang pemilihan UMNO tahun depan (MELUAT betul aku dgn. puak PENGKHIANAT/PENDENDAM ni)!

  Dan disyaki sedg. MENGUAT/MENGAMPU benteng sokongan puak depa dgn. menaikkan GAJI Adun pula masa krisis ni, dan melalui isu GST! Lihat di http://kedahkekl.blogspot.com/2015/08/kenapa-kedah-miskin-tapi-gaji-adun-naik.html, Kenapa Kedah Miskin Tapi Gaji Adun Naik? , 26.8.15!

  Org. KEDAH pilih UMNO utamanya, bukan pilih anak beranak PENGKHIANAT- yg. pandai BERPURA-PURA selama ni – maka ambil balik KEDAH dari keturunan PENGKHIANAT ni!

  Dan ingat tak PEMBUNUHAN KEJAM dlm peristiwa Memali tu - PDRM patut BUKA juga balik kes ni ! Mungkin agaknya anak beranak PENGKHIANAT ni akan nak TUTUP mulut MEDIA! Dah tiba masanya MANGSA-MANGSA PEMBUNUHAN KEJAM ni dapat PEMBELAAN akhirnya serta SAMAN BERJUTA si DALANG-no-1 ni!

  Nek Tempoyak.

  ReplyDelete