Thursday, January 7, 2016

Banyak Aib Mahathir Yang Najib Jagakan


Ramai orang pelik kenapa Mahathir sekalipun telah mengumumkan untuk melepas jawatan Penasihat Petronas pada Disember 2013, tapi masih menikmati banyak kemudahan dari syarikat tersebut, 

Antaranya menggunakan pesawat eksekutif syarikat itu untuk pelbagai tujuan tidak penting termasuk ketika nak membeli kuih kesukaannya yang hanya terdapat di Alor Star.

Sekalipun sebagai bekas Perdana Menteri, Mahathir memang layak guna pesawat kerajaan, tapi  itu pesawat kerajaan, bukan pesawat milik Petronas.

Rupa-rupanya yang ramai orang tidak tahu ialah, tak lama selepas mengumumkan untuk melepaskan jawatan Penasihat Petronas, Mahathir secara rahsia telah menghubungi Datuk Seri Najib Tun Razak dan menyatakan hasrat untuk membatalkan perletakan jawatannya itu.

Dengan syarat, orang awam tidak perlu tahu.
Tak pasal-pasal Najib pula yang kena buat pengumuman bahawa kerajaan menolak surat perletakan jawatan Mahathir, walhal ia adalah Mahathir sendiri yang batalkan perletakan jawatan tersebut.  Peribadi Najib memang begitu, seperti yang dikatakannya awal-awal, beliau ada seorang yang non confrontational.

Begitulah mulianya Najib, menjaga aib orang tua kutuk yang tak sedar diri ni.  Kalau nak diikutkan, lagi banyak boleh dedah, tapi kita bagi satu-satu dululah.

No comments:

Post a Comment