Sunday, June 7, 2015

Mahathir Tak Puas Hati Sebab Tak Dapat Bela Diri


Sekalipun ramai penyembahnya seakan dapat semangat baru dari ketidakhadiran Perdana Menteri dalam program dialog di PWTC Jumaat lepas, tapi satu yang nyata, Mahathir paling tidak berpuas hati kerana tidak dapat membela dirinya dalam soal RM 42 billion yang dikatakan hilang, tapi rupanya hutang.

Mahathir mahu menukar program tersebut menjadi program debat, bukan program dialog.  Program NGO, jadi program dia dengan Perdana Menteri saja.  Memang ini niatnya, dilihat dari cara Mahathir menuju rostrum untuk berucap sebaik masuk ke dewan bila itu bukan majlis dia pun!!

Tidak ada apa persoalan yang akan selesai pada hari tersebut melainkan perpecahan semakin melebar dikalangan orang Melayu bila pemimpin dan bekas pemimpin asyik bertekak tak habis-habis sebab bekas pemimpin nak tegak kemaluan setelah fitnahnya dibongkarkan.

Najib tidak ada sebab untuk takut berdepan dengan Mahathir kerana persoalan utama duit hilang, sudah diakui adalah satu fitnah oleh pembuat fitnah sendiri, Mahathir, beliau dia nak takut apa?  

Tak datang sebab polis arahkan, polis dah tahu Mahathir bawa fanatiknya hadir bersama (majoriti dari satu pertubuhan perkauman), jenis yang akan tetap memuja Mahathir sekalipun dia menari telanjang.  

Dengan keadaan dewan yang padat, kalau berlaku kekacauan dalam dewan, takut ada yang mati terpijak sebab sibuk nak lari keluar.

Ini faktor yang banyak orang tak nampak.  Mahathir ada fanatiknya dan fanatiknya tidak kira pasal orang lain, pada dia Mahathir saja satu manusia betul dalam dunia, Tuhan pun silap-silap jatuh nombor dua.

No comments:

Post a Comment