Monday, August 1, 2016

Muhyiddin Pun Dah 69, Cerita Kereta Buruk Apa Pulak?UMNO yang sedia ada sekarang sebenarnya masih 'baru'.  UMNO yang ada hari ini secara rasminya ditubuhkan pada tahun 1988 - hanya 11 tahun awal dari PKR dan bertahun tahun lebih muda dari DAP dan PAS.

UMNO yang tubuh 1946 tu Mahathir dah haramkan pada tahun 1988, yang itu dah sejarah.

Jadi, kita semua tak faham apa yang dimaksudkan Muhyiddin UMNO ni ibarat kereta tua dah tak boleh diperbaiki.  Apa maksud cakap tu?

Muhyiddin pun dah 69 tahun, tak pulak sesiapa panggil dia tua, UMNO yang belum pun 30 tahun usianya tetiba jadi kereta tua?  Tua-tua pun kalau tak sebab kena tendang keluar, Muhyiddin masih lagi ahli UMNO hari ini.

Oleh yang demikian, usahlah sesiapa terasa hati dengan kenyataan Muhyiddin ini.  Dia dah tak relevan dengan UMNO setelah dibuang dari parti.  Apa pun yang dia cakap mengenai UMNO, hanyalah pandangannya sebagai seorang penyokong pembangkang.


Tidak lebih dan tidak kurang.

Anggap saja macam orang tua mereng membebel entah apa yang dia saja faham.  Nak pilih perbandingan pun, nak pilih perumpamaan pun hendaklah sama dengan keadaan sekeliling, bukan main sebut dan kena diri balik semula.


No comments:

Post a Comment