Wednesday, August 24, 2016

Mahathir Pernah Tuduh Agung, Arwah Megat Junid Apa Sangat?


Mahathir mungkin dah nampak bayangan kehidupan di alam yang satu lagi.  Umur macam ini, nak harap hidup berapa lama lagi dah?

Justeru tak hairan dia cuba 'memalaikatkan' dirinya dengan sedikit demi sedikit menjarakkan diri dari apa benda buruk berlaku dalam negara ini yang dulu sering dikaitkan dengan dia.

Pecat orang, buat negara hampir melungkup dalam krisis ekonomi 1997 dan sebagainya, ini semua satu demi satu Mahathir cuba kata bukan dialah puncanya tapi orang lain.

Terbaru bab ISA yang begitu trending hari ini, dimana Mahathir di dakwa menyalahkan arwah Tan Sri Megat Junid sebagai orang yang sebenarnya menahan individu dibawah ISA - bukan dia walaupun dia adalah Menteri Dalam Negeri ketika itu.

Begitupun nak heran apa?  Mahathir pernah persalahkan DYMM YDP Agung sebagai pihak yang bertanggungjawab memecat Ketua Hakim Negara pada satu ketika dulu.  Arwah Megat Junid ni apa sangat?

Kecik saja pada dia tu.

Pada kita, inilah sebenarnya Mahathir yang ramai orang tak tahu.  Kalau bab kejayaan, semua nak claim dia punya seorang tapi cuba bab masalah, dia nombor satu lari dulu.

Celaka betul Mahathir ni.

1 comment:

  1. mamak pariah punya style.. lidah ada cabang juga ini madey kutty!

    ReplyDelete