Thursday, August 11, 2016

Masuk IJN Untuk Tutup Kontroversi Video "Keling"


Kemampuan Mahathir menulis dan mencabar Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak untuk berdebat pada saat heboh dikatakan tenat sehingga di masukkan ke IJN, membuktikan dia masuk ke situ bukanlah sebab sakit mana pun tapi lebih kepada untuk bermain sentimen simpati.

Mahathir memang dah tua dan ada sejarah masalah jantung, kalau tak sebab sakit pun, dia memang ada jadual pemeriksaan rutin di IJN pada sebilangan masa pun. 

Ini bukan kali pertama, bahkan kalau dikaji semua masa yang Mahathir masuk ke IJN sebelum ini, mesti ada isu yang melingkarinya sebelum itu, dan pada masa ini, isu yang menghambat Mahathir ialah kenyataan bersifat perkaumannya seperti tersebar meluas baru-baru ini.

Berkenaan Mahathir mengatakan kaum India di negara kita sebagai Keling.

Penyebaran video itu dan soal Muhyiddin mendaftarkan parti Mahathir pada garis masa yang sama, Pribumi, amat tidak kena dan apa lagi yang balik baik kalau bukan meraih simpati rakyat Malaysia dengan bepura-pura dimasukkan ke dalam IJN konon sakit sangat.

Mahathir sendiri kalau mengikut keturunannya bukan Melayu tulen pun, ada juga darah belah belah 'keling' yang dia kutuk tu, lagi nak menghinakan orang India dengan perkataan yang tak sepatutnya tu.

Kebetulan pulak parti Mahathir juga menetapkan kalau orang India nak masuk kedalam partinya, hanya dengan menjadi ahli bersekutu - masuk boleh, pegang jawatan tak boleh, macam ahli kelas kedua jugaklah tu.

Oleh yang demikian jangan termakan sangatlah dengan helah Mahathir ni.

No comments:

Post a Comment