Wednesday, August 5, 2015

Siapa 'Shasha' Di Hati Khaled Nordin? - Tanya Netizen


Tindakan salah seorang anak Menteri Besar Johor,Datuk Seri Khalid Nordin mempertikai sumbangan politik yang diterima Datuk Seri Najib Tun Razak, mencetus beberapa persoalan baru yang jarang di dengar mengenai peribadi Khaled sendiri untuk dijawab anaknya itu di laman FB miliknya.

Antaranya, seorang bernama 'Shasha' yang dikatakan mempunyai hubungan yang sangat rapat dengan Khaled.  Menariknya, Shasha bukanlah seorang wanita!!

Cerita-cerita seumpama ini sudah tentu menarik perhatian rakyat Malaysia yang sukakan berita-berita sensasi.  Soal betul atau tidak, kemudian, yang penting sensasi disebalik cerita itu yang menjadi keutamaan dulu.

Tak pasal-pasal, akibat perbuatan anaknya, Khaled kini terbeban dengan desakan untuk menjawab siapakah Shasha dan apakah hubungan yang dimaksudkan.  Walaupun tidak dinyatakan dengan jelas, tapi ramai mahu tahu adakah Khaled juga mempunyai sisi gelap yang sama dengan Anwar?

Begitupun, suka dijelaskan disini  adalah salah untuk menuduh Khaled dengan kegiatan-kegiatan yang tidak betul itu sehingga beliau dibuktikan bersalah.  Gosip-gosip begini begitu biasa di kalangan ahli politik.  

Sejak kes Anwar, ramai ahli politik yang dikaitkan dengan skandal-skandal seperti ini, termasuk yang menjadi mangsa ialah pemimpin dari parti Islam PAS seperti Datuk Mustafa Ali.

Beliau bagaimana pun menafikan tuduhan berkenaan.

Seharusnya dalam keadaan seperti ini, soalan yang lebih sesuai untuk ditanya ialah berapa sumbangan politik yang diterima Khaled setelah dinamakan sebagai bakal Menteri Besar Johor selepas PRU13 yang lepas?  

Jika ada, itulah jawapan kepada semua pertanyaan anak Khaled yang berkenaan.

No comments:

Post a Comment