Saturday, August 29, 2015

Bersih 4: Makan Taik Sendiri Saja Yang Mahathir & Hasmah Belum Buat Lagi


Penentangan Mahathir terhadap demonstrasi haram bukan satu cerita baru.  Bezanya dulu, kuasa polis digunakan sepenuhnya untuk mematahkan setiap demonstrasi yang diadakan untuk menjejaskan pentadbirannya.

Ini jelas dan nyata, menafikannya pun hanya membodohkan diri sendiri.

Justeru, penyertaan Mahathir dalam perhimpunan Bersih 4.0 hari ini menunjukkan orang tua ini memang betul-betul sudah tidak waras lagi sehingga hilang kredebiliti dan ketokohannya sebagai seorang negarawan.

Tapi harapannya kerajaan pimpinan Datuk Seri Najib Tun Razak tidak terlalu berlebih-lebihan dalam menangani perkara ini kerana bukan pertama kali berlaku bekas Perdana Menteri menyokon pembangkang.  

(Bekas Perdana Menteri) Menyokong demo betul lah tapi menyokong pembangkang bukan pertama kali. Ia pernah berlaku dulu dan ia sudah berlaku lagi.


Justeru, tidak ada apa yang perlu dikesalkan atau perlu dimalukan dengan tindakan Mahathir ini.  Lagipun pada umur macam sekarang, orang tak kisah sangat dah pasal Mahathir sebab tau dia dah tua, nyanyuk dan menghampiri mati.

Enath kenapa penulis teringatkan doa Shahnon Ahmad dulu yang minta Mahathir dipanjangkan umurnya agar rakyat boleh melihat dia dan Hasmah sama-sama menyuap tahi ke dalam mulut masing-masing.

No comments:

Post a Comment