Monday, February 20, 2017

Kemalangan Basikal: Mana Zam Tahu Kalau Orang Lain PM, Kemalangan Itu Tak Berlaku?


Anak Maidin ini semua orang tahu hanyalah balaci Mahathir, tak lebih dan tak kurang.  Dia kekal dalam UMNO dan tidak masuk parti bunga hanya untuk memainkan peranan budak jahat bagi pihak Mahathir saja.

Jadi, kenyataan anak Maidin baru-baru ini berhubung kemalangan basikal yang mengorbankan 8 nyawa di Johor Sabtu lepas itu adalah semata-mata memainkan peranannya sebagai balaci Mahathir saja.

Statusnya sebagai ahli UMNO, akan kemudiannya digunakan pembangkang untuk mencemarkan imej UMNO, seolah-olah UMNO yang bercakap, bukan anak Maidin.  Kalau pun bukan ini niatnya, dari segi persepsinya begitu.


Hakikatnya, mana mungkin anak Maidin ini tahu kalau orang lain jadi Perdana Menteri, kemalangan basikal itu tidak akan berlaku?  Tiada siapa yang tahu, dah nama pun kemalangan kenapa mesti anak Maidin nak politikkan?


Disitu saja sudah menunjukkan keburukkan sifat anak Maidin yang bertuhankan Mahathir ni.  Cubalah kalau anak dia sendiri yang mati, apa perasaan kalau ada orang kaitkan kematian itu dengan dia sebagai bapaknya? Meminjam kata-kata anak Maidin sendiri, Bad Omen.

Cakap pasal bad omen ni pun satu hal juga.  Islam mana percaya dengan bad omen ni, qada dan qadar tu adalah.  Dah tua-tua nak mampus pun tak jaga akidah lagi.

No comments:

Post a Comment