Friday, February 10, 2017

Jumpa 40 Minit, Nak Minta Anwar Backup Leteww!!


Mahathir katanya berjumpa dengan Anwar 40 minit di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur hari ini ketika peliwat berulang itu menghadiri perbicaraan saman ke atas Khairy Jamaludin.

Berbeza dengan pertemuan pertama 5 bulan dulu, kali ini tidak ada adegan berjabat tangan hanya perbincangan tertutup kedua mereka.

Sekalipun kenyataan Mahathir kepada wartawan kononnya perbincangan itu adalah mengenai situasi negara dan politik semasa tapi ramai yang percaya perjumpaan itu adalah tentang bagaimana Anwar mampu menyelamatkan Mahathir kalau Suruhanjaya Diraja (RCI) atau apa bentuk siasatan dijalankan ke atas Skandal Forex yang hampir menyebabkan negara antara 1989 hingga 1994 dulu.

Cakaplah apa nak cakap, dari segi persepsinya, itulah tujuannya pertemuan ini, timing tu memang kena betul.


Persoalannya sekarang, mahukah Anwar yang selama berbelas tahun mendakwa Mahathir adalah manusia yang menyebabkan dia dipenjara atas dakwaan salah guna kuasa dan liwat, membantu Mahathir atau menggunakan peluang ini untuk melihat Mahathir pulak yang masuk penjara?

Penulis lebih percaya Anwar akan menggunakan peluang ini untuk memastikan Mahathir dipenjarakan.  Melainkanlah Mahathir ada cara untuk menyeret Anwar sekali ke penjara bersamanya.

No comments:

Post a Comment