Tuesday, January 10, 2017

Doakan Mahathir Kalau Nak Meninggal Pun, Minta-Minta Selepas PRU14


Hujung-hujung ini Mahathir nampaknya nak jadi pakar menentu halal dan haram pula.  Sebelum ini cuba jadi pakar konspirasi dengan mendakwa wang berbilion hilang dari 1MDB - tapi gagal menunjukkan dimana wang yang hilang, sekarang dah nak jadi setaraf alim ulamak la pulak.

Tak beberapa hari sebelum ini, Mahathir menuduh semua yang pergi haji atas biaya 1MDB sebagai tidak mabrur haji mereka, wah dahsyat betul Mahathir sekarang.

Apa pun, ternyata Mahathir hanya bercakap seorang.  Melainkan seorang dua, siapa bodoh yang nak sokong pandangan dari manusia tidak berakal ini.  Mana hukum dia pakai tentu halal haram begitu saja?  Pandang dari mata kasar cukup, apa buktinya wang 1MDB ini dicuri dan dicuri dari siapa?


Yang tentunya sekarang, lebih 4,000 jemaah haji 1MDB ini dan ahli keluarga mereka, sudah pasti tidak akan mengundi Mahathir dan sekutunya dalam PRU14 yang akan datang atas isu itu saja.

Tak apa kalau Mahathir kata haji tak sah sebab ibadah haji ini ada rukun dan wajib hajinya yang mana kalau tidak dilakukan mana-mana satu, boleh menyebabkan ibadah itu tidak sah sebab tidak cukup rukun, tapi Mabrur?

Itu bukan hak manusia nak tentukan tapi Allah swt.

Sebab itu rakyat perlu berdoa semoga kalau Mahathir nak meninggal pun, minta dipanjangkan selepas PRU14.  Kita yakin, akan ada lebih banyak lagi kenyataan mengarut keluar dari mulut Mahathir selepas ini yang mana semuanya merugikan pembangkang dan menguntukan parti pemerintah.

Hanya yang bodoh saja sokong Mahathir.

No comments:

Post a Comment