Monday, December 7, 2015

Muhyiddin Umum Nak Lawan Najib Malam Ni, Betul Ke?


Dah banyak tersebar di merata tempat katanya Muhyiddin akan umum untuk menentang Datuk Seri Najib Tun Razak sebagai Presiden UMNO dalam pemilihan yang akan datang (jangka tahun 2018) dalam satu majlis di Kg Baru malam ini.

Dengan Muhyiddin ibarat burung patah sayap, dengan macam mana dia  nak lawan Najib 2018 nanti? - kalau betul lah cerita ni.

Muhyiddin berperang dengan Najib pasal isu 1MDB saja, itupun sebab Mahathir yang suruh, faham sajalah yang hilang pegangan dalam syarikat-syarikat IPP yang 1MDB beli (sebelum jual kepda CGN China) ialah syarikat milik kroni-kroninya.

Isu itu pulak sekarang nampak macam dah nak selesai bila sebahagian besar hutang RM 42 billion tu dah hampir diselesaikan, apa modal lagi Muhyiddin ada untuk lawan Najib?  

RM 2.6 billion ke?  Apa kalau jadi Presiden, Muhyiddin nak korek tang mana duit untuk parti, guna pendekatan macam Mahathir, cipta konsesi, anugerah pada kroni dah kemudian susahkan rakyat?

Elok lagi Najib kalau macam itu.  Orang dulu benci Mahathir dan UMNO sebab benda benda macam inilah, yang Muhyiddin nak ulang semula benda yang orang tak suka buat apa?

Mana-mana pun Muhyiddin cuba bawa perpecahan dengan cuba cabar Najib tanpa sebarang isu yang kuat, semata-mata ikut arahan Mahathir.  Mahathir dulu sampai haramkan UMNO dan wujud peraturan kuota untuk pastikan tidak ada siapa boleh lawan dia lagi sebagai Presiden.

2 comments:

 1. Salam tuan
  cuba perhatikan movement blogger GAP.. semacam dia ni parasit yg menyebabkan blogger pencaci DS Najib boleh menyelit masuk sbg gerakan saraf di kalangan org2 UMNO??

  hati2 parasit berwajah serupa

  ReplyDelete
  Replies
  1. Gerakan Anti PKR New.. dia seolah2 gateway kpd 10 bloggers penjatuh Najib yg setiap hari tak kurang 2-3 entries 100% hasut benci Najib. Tiada langsung serang PR.
   Blogegr GAP dia tak perlu susah2 mempamerkan tentangan, sebaliknya cukup dengan 'melepaskan' bloggers belaan tun melalui listing di blognya. untk buat damage pd Najib setiap hari!

   so seperti stau grand design jahat untuk perang saraf diperingkat grassroots bloggers supaya Najib total damage akhirnya jatuh juga? Nauzubillah!

   Delete