Friday, October 14, 2016

SIC: Kalau Isunya Keturunan, CEO Tu Pun Kena Letak Jawatan Sekali


Dalam perbincangan kedai kopi, ramai yakin bahawa perletakkan jawatan Pengerusi SIC yang juga anak Mahathir, Mokhzani, ada politiknya sendiri - bukan sebab ditekan kerajaan seperti mana yang nak dianggap kepada semua orang.

Ini semua tidak lain, nak beri gambaran kepada rakyat bahawa Datuk Seri Najib Tun Razak sedang menekan Mahathir dan keluarganya setelah kesemua mereka berubah menjadi pembangkang sepenuhnya.

Buktinya, 'cerita' letak jawatan ini sesuai pulak dengan tulisan Mahathir dalam blognya kelmarin dimana dia merungut Najib cuba menggantikan tukang masaknya, kawan-kawannya diganggu Lembaga Hasil dan tak lama lepas itu, Mokhzani lepas jawatan.

Takda angin pun, takde ribut pun, sepoi-sepoi bahasa pun tak ada tau tau letak jawatan.

Kalau benar Mokhazi ditekan untuk melepaskan jawatan Pengerusi SIC kerana kaitan darahnya dengan Mahathir, CEO SIC sekarang juga sepatutnya melepaskan jawatan kerana dia adalah anak buah kepada Hasmah. 

Ini tidak, hanya Mokhzani seorang, menunjukkan ada yang tidak kena disebalik perletakkan jawatan ini dan penulis rasa, permainan politik untuk dapat undi simpati itulah jawapannya.  

Lagipun tak berkurang satu sen pun duit Mokhzani dengan perletakkan jawatan ini, 

No comments:

Post a Comment