Sunday, October 23, 2016

MO1: Antara Tunjuk Berani Dengan Takut Kena SamanIsu siapa MO1 ni pembangkang dah main sejak kes itu mula difailkan di Amerika Syarikat 20 Julai lepas - semua orang tahu

Persoalannya, kenapa pembangkang masih tidak berani menjelaskan dengan terang siapa yang dimaksudkan mereka dengan MO1 ini sekalipun secara persepsinya mereka mahu rakyat percaya bahawa MO1 itu adalah Datuk Seri Najib Tun Razak.

Tapi itu persepsi, yang mereka sendiri tak berani nak kata MO1 itu adalah Najib dan penulis yakin ini adalah kerana mereka takut kena saman.

Setakat suruh macai-macai tak sekolah ini sajalah yang main persepsi begitu, kelompok ini sekalipun Najib saman, hanya membuang masa, bukan dapat apa habuan.

Yang diharapkan ialah pimpinan pembangkang macam Muhyiddin, Azizah dan sebagainya ini mengisytiharkan siapa MO1, kenapa tak berani pulak?  Isytihar secara jelas dan terang, nanti Najib saman, bolehlah tinggal seluar dalam saja pakai pagi membawak ke malam.

Kita cabarlah sebut secara jelas dan terang, tahu pulak takut.  Mahathir pun pernah cakap orang bangang saja tak tahu siapa MO1 dan dengan pembangkang berterusan tanya siapa MO1 ini membuktikan mereka adalah bangang!!

Bukan kita sebut tu, tapi mayat hidup pemimpin mereka yang sebut.

No comments:

Post a Comment