Saturday, March 5, 2016

Yang Dikatakan Makan Taik Dulu Tu Rupanya Inilah Dia..


Terlupalah pada satu ketika dulu siapa yang mendoakan Mahathir ini hidup lama supaya dapat merasa sendiri kerosakan yang telah dilakukannya.  Lamanya hidup sampai ke tahap dia dan isterinya saling menyuap najis sendiri - nyanyuklah tu maksudnya.

Antara dua inilah, Shahnon Ahmad atau Allahyarham Datuk Fadhil Noor tapi arwah ini jiwa besar, mungkin Shahnon yang terkenal dengan novel SHIT.

Tak kisahlah yang mana-mana satu pun tapi ternyata doa itu nampaknya sudah jadi kenyataan cuma bukan makan taik betul-betul tapi perbandingannya sama seperti menjilat ludah sendiri apabila Mahathir memulakan kerjasama dengan Anwar untuk menumbangkan Najib.

Dah segala macam yang buruk, yang teruk disebut tentang orang itu (Anwar) selama berbelas tahun, akhirnya Mahathir memilih untuk berkata "aku sebenarnya tipu hangpa semua" dengan bekerjasama dengan Anwar dalam apa yang disebut sebagai deklarasi rakyat itu.

Begitu juga Kit Siang, apa yang Mahathir tak pernah panggil, rasis, komunis, semuanya sudah tapi dihujung-hujung nyawanya ini dengan orang itu juga dia jadikan regu.  Yang bagusnya, jangan kata Mahathir, dengan Kit Siang sekali orang sudah nampak hipokrit.

Inilah cara poliitk membodohkan orang namanya, elok saja sokong Datuk Seri Najib Tun Razak Lagi.

No comments:

Post a Comment