Monday, March 13, 2017

Sokong RUU355, Elok Dengar Dari Muhyiddin Sendiri


Muhyiddin rasanya dari segi maruah dan intergriti tu mungkin hampir kosong.  Tapi dalam soal dia tu nak menyokong RUU355 yang kuat dibantah sekutu barunya DAP, benda ini kita kena dengar sendiri dari mulut dialah.

Bukan mulut PAS, nak-nak dari mulut Tuan Ibrahim.

Tuan Ibrahim ni bukan orang tak tahu, pendiriannya berbelah bagi antara ikut Hadi (Datuk Seri) bekerjasama dengan UMNO atau ikut Mat Sabu PAN bekerjasama dengan DAP dalam Pakatan Harapan.

Paling last sekali kita nak dengar sesiapa bercakap bagi pihak individu lain ialah Tuan Ibrahim.  Dia cakap pasal PAS pun belum tentu betul lagi, nak cakap pasal Muhyiddin pulak.  Contoh macam kerjasama dengan Pribumi, daripada semua pimpinan PAS, dia saja yang cakap perbincangan dah selesai bila tak ada keputusan pun sebenarnya.

Tuan Ibrahim ingat senang-senang ke Muhyiddin nak sokong RUU355?  Ini tentang DAP yang kita cakapkan dan DAP mana toleran dengan perbezaan pandangan.  Kalau dia kata lawan RUU355, maksudnya lawan RUU355, be my friend or be my enemy.

Pribumi yang Muhyiddin pimpin adalah parti kecil dengan mulut yang besar.  Kena bergantung kepada DAP kalau nak survive.  Hujung-hujungnya nanti ialah tentang menang pilihanraya, tidak ada kaitan agama sama sekali.

No comments:

Post a Comment