Monday, December 19, 2016

Muhyiddin Si Lebai Malang


Muhyiddin mempunyai cita-cita politik yang cukup besar – untuk menjadi Perdana Menteri dengan cepat.  Di dorong oleh matlamat itu, tidak ada apa yang tidak dilakukan Muhyiddin termasuk bekerjasama dengan Mahathir mencipta pembohongan terbesar abad ini – konon Datuk Sri Najib Tun Razak melesapkan wang sebanyak RM 42 billion.

Dikatakan orang, Muhyiddin juga ialah manusia yang membocorkan maklumat kewangan membabitkan sumbangan ikhlas dari Arab Saudi sebanyak RM 2.6 billion ke dalam akaun yang diwujudkan khas untuk tujuan tersebut dan kemudian berpura-pura terkejut dengan kebocoran tersebut.

Orang katalah.

Sehingga di akhirnya, Muhyiddin – di atas pengkhianatannya itu, dipecat dari kerajaan dan UMNO. Dia kemudian meneruskan rancangan seterusnya iaitu dengan menubuhkan parti baru Pribumi Bersatu, bersama-sama Mahathir dan anaknya Mukhriz.

Buat sementara waktu, semuanya Nampak berjalan lancar bagi Muhyiddin dan impian abadinya untuk menjadi Perdana Menteri terutama setelah semua parti pembangkang dalam Pakatan, bersetuju mengadakan kerjasama dengan Pribumi Bersatu.

Bagaimanapun pengumuman terbaru oleh Lim Kit Siang, mewakili DAP yang juga ketua sebenar dalam Pakatan Harapan bahawa Muhyiddin hanya akan dilantik sebagai Timbalan Perdana Menteri (interim) disamping Wan Azizah yang akan dilantik sebagai Perdana Menteri, menimbulkan persoalan, untuk apa Muhyiddin membuat segala macam kerja kotor semasa menjadi Timbalan Perdana Menteri dan Timbalan Presiden UMNO kalau diakhirnya dia hanya akan diberikan semula jawatan Timbalan Perdana Menteri – jawatan terakhir yang dia sandang sebelum dibuang?

Interim (sementara) pulak tu!!

Muhyiddin dan parti pimpinannya ternyata tidak berdaya untuk membantah keputusan DAP tersebut, dengan Muhyiddin tidak memberikan sebarang komen selepas beberapa hari kenyataan itu dibuat, membuktikan perkara itu.

Sehingga di akhirnya Muhyiddin dilihat sebagai lebai malang yang menerima pembalasan penuh dari Tuhan atas semua pengkhianatan dan kerja jahat terhadap Perdana Menteri dan UMNO yang dilakukannya selama ini.


Konon lawan Najib sebab nak jadi Perdana Menteri tapi diakhirnya, jadi Timbalan Perdana Menteri jugak balik – sementara pulak tu.

No comments:

Post a Comment