Friday, April 8, 2016

1MDB: Berapa Banyak Bukti Baru Nak Mengaku Mahathir Ni Silap?


Jawatankuasa Kira-Kira Wang Negara (PAC) - yang turut dianggtai ahli-ahli parlimen dari pembangkang, semalam membersihkan Datuk Seri Najib Tun Razak dari sebarang dakwaan salah laku dalam 1MDB.

Dari mula pun kita tahu tuduhan ni mengarut, Najib seorang ahli politik dan Perdana Menteri, beliau begitu sibuk dengan tugasan-tugasannya, mana mungkin ada masa untuk campur tangan dalam urusan syarikat macam ini.

Tapi dah sebab si tua bongok Mahathir ini kata ada isu, siasat sajalah, apa masalah dan sekarang terbuktilah beliau tidak bersalah.

Persoalannya, sampai berapa kali nak dibuktikan baru rakyat yakin bahawa Mahathir ni tak betul kepalanya?  Dia boleh tipu kata RM 45 bilion lesap, apa sangat RM 2.6 billion sumbangan Arab Saudi kepada Najib dalam tahun 2013 itu?

Senang cakap, rakyat tak usah pedulikan Mahathir ni lagi, anggap saja apa yang keluar dari mulut dia tu , tipu belaka semuanya.  Melainkan kalau dia bercakap entang keburukkannya sendiri, macam bila mengaku diktator itu baru boleh anggap betul.

No comments:

Post a Comment