Friday, April 8, 2016

1MDB: Apa Khabar Muhyiddin?


Dengan pengesahan dari Jawatankuasa Kira-Kira Wang Negara (PAC) bahawa Datuk Seri Najib tidak terlibat dalam sebarang dakwaan salah laku berkaitan 1MFB, rasa simpati penulis kini beralih kepada bekas timbalan Najib, Muhyiddin.

Kebodohan Muhyiddin, kerana mempercayai sangat Mahathir ni sehingga dia hampir hilang segalanya dan demi nak mempertahankan dakwaan bodoh Mahathir itu, dia kini dah macam orang gila talak, cuba menjatuhkan Najib walaupun tahu dia bukanlah calon PM pilihan Mahathir.

Mukhriz itu calon yang sebenarnya.

Silap sendiri kerana tidak mempercayai ketua sendiri.  Mahathir sejak zaman berzaman sudah banyak kali tipu orang untuk capai matlamat peribadinya sendiri, kadang-kadang itu penipuan tersebut berlaku depan mata Muhyiddin sendiri.

Tapi dalam hal 1MDB ni, dia twist sikit saja, Muhyiddin dah percaya dan terjebak.  Bodoh punya Muhyiddin!!  Sekarang, Najib dah tak salah, siapa yang rugi?

Penulis bagaimanapun percaya masih belum terlambat.  Kalau betul-betul ni Najib masih boleh menerima Muhyiddin. Najib seorang berjiwa besar dan pemaaf Menerima, bukan percaya, bab itu (percaya) dah tamat dah.  Kurang-kurang taklah hilang semua, akan ada sikit lagi, merasalah jugak dari takde langsung ye tak?

No comments:

Post a Comment