Monday, February 15, 2016

Kumpulan Mahathir Sebar SMS,, Gesa Rakyat Bangkit Untuk JihadBaru-baru ini, beberapa pimpinan NGO dan tokoh-tokoh aktivis mendakwa menerima pesanan ringkas (SMS) yang menyeru mereka untuk bersama bangkit untuk menyingkirkan Najib bagi menyelamatkan negara.


Antara kandungan SMS tersebut ialah 'Ayuh semua bangkit, BERSATU SELAMATKAN MALAYSIA dengan singkirkan Najib'. Gerakan ini perlu disambut dan digerakkan oleh semua NGO dan para aktivis. Parti politik akan menyabut kemudian. Terima Kasih.

Selain NGO dan aktivis, SMS tersebut turut dihantar kepada kumpulan blogger, bekas pemimpin mahasiswa, bekas tahanan ISA dan mereka-mereka yang mempunyai pengaruh dan mampu menarik sokongan masyarakat.

Namun apa yang menarik ialah, rata-rata yang menerima SMS tersebut menyifatkan ia sebagai skrip ulang tayang ketika operasi menjatuhkan Abdullah Badawi (Pak Lah).

Mereka juga berpendapat tindakan itu bukan bertujun untuk menyelamatkan negara tetapi untuk menyelamatkan Mahathir dan kuncunya yang pada ketika ini sedang nazak ekoran 'trasnformasi' yang dilakukan oleh Najib.

Dahulu ketika Mahathir mahu mengulingkan Pak Lah, 'skrip lapuk' yang hampir sama telah digunakan atas nama 'Seruan Jihad Selamatkan Negara'.

Namun apabila Pak Lah berjaya digulingkan, adakah Mahathir meneruskan sebarang usaha untuk memastikan semua wang negara yang dikatakan telah dibawa lari, dibawa pulang?

Apa jadi dengan dakwaan kononnya puluhan juta saham negara yang dikatakan dilarikan oleh Khairy (menantu Abdullah) ke Singapura?

Semua dakwaan yang telah Mahathir lemparkan kepada Pak Lah sebelum itu senyap, kerana hakikat sebenarnya Mahathir bukan mahu untuk menyelamatkan negara tetapi hanya mahu memastikan semua kepentingan dan permintaan beliau serta kroninya terus diberi keutamaan.

Malah pemerhati politik turut berpendapat antara sebab Mahathir menyingkirkan Pak Lah ketika itu disebabkan tindakan Khairy 'mengepung' Pak Lah sehingga semua kepetingan Mahathir dan kroninya tidak dilayan.

Disebabkan itu Pak Lah menjadi mangsa 'amukan' Mahathir yang akhirnya menyebabkan beliau terpaksa meletakkan jawatan.

Setelah beberapa tahun Najib menjadi Perdana Menteri dan beliau dilihat mula 'meninggalkan' Mahathir dengan menolak 'hampir kesemua permintaannya' sehingga menyebabkan kepentingan beliau dan kroni-kroninya terjejas.

Maka Mahathir kembali 'mengamuk' dengan harapan 'kuda yang baru' dipilih nanti akan akur dan tunduk dengan semua permintaan beliau dan kroni-kroninya.

Persoalannya sampai bilakah kepimpinan negara harus ditentukan oleh Mahathir semata-mata untuk memastikan beliau dan kroni-kroninya 'kenyang' dengan hasil negara dan titik peluh rakyat?

No comments:

Post a Comment