Friday, May 20, 2016

Najis: Mahathir Tak Mengata Najib, Dia Mengata UMNO


Mahathir pura-puralah tersalah menyebut nama Datuk Seri Najib Tun Razak kepada Najis.  Tak apalah, Najib takde kesan di hatinya apa yang Mahathir cakap sebab selepas menang besar di Sarawak, tekanan bukan pada Najib lagi dah tapi pada Mahathir.

Pun begitu, ini ke yang disanjung sangat oleh pengikutnya tu konon pagi-pagi baca Al-Quran dulu sebelum buat apa yang lain, walilah konon.  Macam tak betul saja perangai tu, orang yang beriman dengan Al-Quran mana ada akhlak macam ini.

Kalau ada, bagi satu contoh nak tengok.

Tapi bila dilihat semula rakaman tersebut, Mahathir sebenarnya tak mengatakan Najib sebagai Najis, dia mengatakan UMNO tu parti Najis atau dalam erti kata lain, dia menghinakan UMNO, bukan Najib.

Yang masih jadi ahli UMNO antara lain ialah anak dia sendiri, Mukhriz.  Najis jugaklah tu?  

Ini bukan pertama kali Mahathir buat macam ini, sudah banyak kali dan setiap kali itu, anaknya si Mukhriz terkena sekali.  

Sekadar nak sebut, najis dan Mahathir ni sebenarnya dekat sangat.  Satu ketika dulu ada orang doa supaya Mahathir hidup lama dan nyanyuk sampai ketahap dia dah Hasmah menyuap Najis masuk mulut masing-masing.

Bilalah nak jadi tu kan, ramai nak buat kenduri kalau itu berlaku.

No comments:

Post a Comment