Thursday, May 5, 2016

Mahathir Tak Datang Sebab Tak Dapat Sambutan Bukan Jet Tak Boleh TerbangSepatutnya semalam Mahathir akan mengadakan satu siri ceramah dengan ahli-ahli UMNO Kelantan di Tupong Banquet, Kota Bharu. 

Disebalik promosi hebat menggunakan jentera maya dari Kelab Che Det (KCD) dan Sayang Sayang Tun Dr Mahathir (SSTDM), program itu gagal menarik minat orang ramai apabila dihadiri tidak lebih 150 orang, disebalik jumlah likers kedua-dua page itu yang berjuta-juta.

Mahathir sendiri, mengetahui kegagalan program itu mengumpul jumlah yang dimahukannya, tidak dapat hadir, memberi alasan jet peribadinya tidak berfungsi.  Ini alasan cover malu, boleh pulak jet tak berfungsi, ingat cakap pasal kereta ke?

Jet yang digunakan untuk bekas Perdana Menteri tersohor dalam dunia mana boleh tak berfungsi, tak masuk akal.  


Kalaupun betul, Syed Mokhtar, Vincent, Anadha, Daim, semua ini sanggup meminjamkan jet masing-masing untuk kegunaan Mahathir, pada bila-bila masalah agaknya.

Anak dia sendiri pun ada jet seorang satu, takkan dek satu rosak, semua program tak jalan kot?

Sebetulnya Mahathir tak datang (hanya ceramah guna Skype), bukan sebab jet tak boleh terbang tapi sebab orang tak ramai, kurang 150 orang, membazir minyak jet saja membawa Mahathir ke Kota Bharu.

Mahathirkan memang macam tu, kedekut ya rabbi.

No comments:

Post a Comment